Jeffrey

Jeffrey is 18

Uitdagingen betreffende deze leerling in een klasomgeving: Jeffrey geeft soms een luie indruk. Het is dan heel moeilijk om hem actief te betrekken bij de les. Ook is hij zelden of nooit in orde met zijn lesmateriaal.

Thuistaal: de schoolvoertaal.

Andere medische/mentale problemen: overwon als kind een ernstige bloedziekte. Moet nog steeds om de zoveel tijd op controle gaan.

Te laat komen: weinig.

Schoolgerelateerde conflicten waarbij Jeffrey betrokken was tot nu toe: Jeffreys ouders baten een superette uit in de buurt van de school. Toen daar weer eens sprake was van winkeldiefstallen tijdens de middagpauze, heeft hij – al dan niet terecht – enkele leerlingen hiervan beschuldigd, waarna er een vechtpartij ontstond aan de schoolpoort.

Jeffreys favoriete vak: elektromechanica.

Emotionele rugzak: Hij heeft een ernstige bloedziekte overwonnen als kind. De angst voor remissie ligt nog steeds op de loer.

Scholingstype ouders: moeder: middelbaar onderwijs niet voltooid, vader: Graduaat (HBO5/ Associate Degree)

Praktische moeilijkheden: / .

Favoriete vrijetijdsbestedingen: auto's tunen.

Hope, maar ze moet hem niet. Ze kijkt aldoor weg als hij op haar toe wil stappen.

Jeffreys sterktes in een klasomgeving: vrolijke jongen, zorgt op zijn goede dagen voor een prettige, ongedwongen sfeer in de klas.

Economische rugzak: /

Leermoeilijkheden: geen.

Spijbelproblematiek: neen

Ergste kattenkwaad op school tot nu toe: een flesje J&B op het bureau van meneer Duvalier zetten, over wie geroddeld wordt dat hij een drankprobleem zou hebben.

Jeffrey trekt vooral op met Ben en Alan. Ook met Cheyenne en Zafina kan hij het goed vinden.

Jeffrey wil oldtimers gaan herstellen en tunen. Klein beginnen en dan uitbreiden.