Michi

Michi is 19.

Uitdagingen betreffende deze leerling in een klasomgeving: Michi geeft een erg gedesinteresseerde indruk, tenzij hij een persoonlijke band heeft opgebouwd met de leerkracht in kwestie.

Thuistaal: de schoolvoertaal.

Andere medische/mentale problemen: /.

Te laat komen: alleen als hij in zijn ‘verre week’ zit.

Schoolgerelateerde conflicten waarbij Michi betrokken was tot nu toe: Hij was betrokken bij de vechtpartij die onlangs ontstond op de speelplaats. Een jongen die twee jaar lager zat, liep daarbij een bloedneus op.

Rapmuziek schrijven, brengen en producen.

De favoriete vakken van Michi: houtbewerking.

Emotionele rugzak: Michi’s moeder verandert om de haverklap van partner. Hij zit al aan zijn vijfde zogezegde stiefvader.

Scholingstype ouders: moeder: masterdiploma, vader: Graduaat (HBO5/ Associate Degree)

Praktische moeilijkheden: Zijn gescheiden ouders wonen elk in een andere provincie waardoor hij de ene week vlak bij de school woont en de andere week ontzettend lang onderweg is.

Favoriete vrijetijdsbestedingen: rapmuziek maken.

Sylvia die een jaar lager zit.

Michi’s sterktes in een klasomgeving: Als leerkrachten een band met hem opbouwen door bijvoorbeeld geregeld naar zijn rapmuziek te vragen, zet hij zich in voor dat vak. Die persoonlijke relatie is voor hem de motor van zijn inzet. 'Vakidioten' die hem geen persoonlijke aandacht schenken: vergeet het.

Economische rugzak: /

Leermoeilijkheden: dycalculie

Spijbelproblematiek: Ja, in de week dat hij van ver moet komen slaat hij soms wel eens een dagje over.

Ergste kattenkwaad op school tot nu toe: Een niet al te flatterende raptekst maken over meneer Denesens en deze song met een boombox afspelen in volle refter.

Voornamelijk bevriend met Lucian.