Allesandra

Allesandra is bijna 19.

Uitdagingen betreffende deze leerling in een klasomgeving: Alessandra denkt snel dat ze het beter weet dan de leerkracht. Ze volgt de meeste lessen maar met een half oor, maar kan het toch niet laten om haar zeg te doen als ze de leerkracht ook maar betrapt op de kleinste onvolkomenheid. Een schrijffout door vermoeidheid op het bord? Een typfout in de cursus: Alessandra heeft het gezien en roept het onmiddellijk meedogenloos door het hele lokaal. Menig leerkracht krijgt er stress door.

Thuistaal: de schoolvoertaal

Andere medische/mentale problemen: neen.

Te laat komen: vaak.

Schoolgerelateerde conflicten waarbij Allesandra betrokken was tot nu toe: Alessandra wordt gezien als de hoofdpester van Lily. Ze zou haar tijdens een buitenlandse excursie ’s nachts van haar slaapzak hebben beroofd om hem pas uren later terug te geven, gevuld met scheerschuim. De school heeft daarna een tuchtprocedure opgestart tegen haar om haar definitief te kunnen verwijderen. Maar omdat haar ouders dreigden met advocaten, heeft Alessandra de school toch niet moeten verlaten. Ze heeft wel een gedragscontract moeten ondertekenen. Als ze opnieuw betrapt wordt op pesten, vliegt ze eruit.

Allesandra's favoriete vak: geen enkel. School is hersendodend saai. En ook ziet ze het als één groot complot van de staat om jongeren te brainwashen.

Emotionele rugzak: Alessendra is de oudste van een gezin met 5 kinderen, waaronder een tweeling met mentale problemen. Ze moet thuis niet alleen voor zichzelf zorgen, maar ook een groot deel van de emotionele zorg van haar broertjes en zusje op zich nemen. Haar ouders, die heel goed zijn in het regelen van de praktische kant van het huishouden, hebben niet door dat ze gevoelsmatig te kort schieten. Het huis is toch aan de kant? De koelkast puilt toch uit van het eten? En staat er soms geen blitse monovolumewagen in de garage en nog een hybride jeap op de oprit?

Hoogste studie ouders: moeder: Graduaat (HBO5/ Associate Degree), vader: Universitair diploma en zaakvoerder

Praktische moeilijkheden: /

Favoriete vrijetijdsbestedingen: tattoo-art (ze volgt een daarop toegespitste tekenopleiding) en kickboksen

Alessandra heeft een relatie met een prille dertiger die haar vaak met zijn Vespa komt oppikken aan de school. Het leeftijdsverschil baart sommige leerkrachten zorgen. Haar ouders malen er echter niet om.

Alessandra’s sterktes in een klasomgeving: ondanks haar grote desinteresse, heeft Alessandra altijd haar materiaal bij. Zelfs als niemand het nieuwe onderdeel bij heeft, is zij in orde. Alle fotokopieën die ze krijgt gaan in onberispelijke plastic mapjes en haar pennenzak lijkt wel het gevulde toonmodel van een papierhandel.

Economische rugzak: /

Leermoeilijkheden: geen.

Spijbelproblematiek: ja. Elk schooljaar verdwijnt Alessandra in het totaal zo’n maand onder de radar.

Ergste kattenkwaad op school tot nu toe: samen met Hope en Aube het dak van het schoolgebouw betreden en daar liggen zonnebaden tot de conciërge – getipt door de overburen – hen er vanaf is komen halen.

Alessandra is met niemand echt close op school. Ze hangt soms wat rond bij Hope en Aube, maar eigenlijk vindt ze die toch wat te kinderachtig voor haar. Saai eigenlijk om in hun buurt te zijn, maar het is beter dan moederziel alleen op de speelplaats staan. Al moet Hope echt wel eens gaan ophouden met over haar zieke vader zeuren. Erg voor hem dat hij zo ziek is en ook erg voor Hope tuurlijk, maar wat heeft zij daar mee te maken?

Alessandra wil na het behalen van haar diploma tattoo-artist worden. Ze wil eerst gaan werken bij andere tattoo-kunstenaars om ervaring op te doen en daarna wil ze haar eigen studio beginnen. En fuck alle leerkrachten die zeggen dat ze ook een plan B moet hebben. Dat zeggen ze alleen maar omdat ze jaloers zijn, omdat ze zelf vastzitten in hun plan B.