Aube

Aube is 18.

Uitdagingen betreffende deze leerling in een klasomgeving: Aube kan soms maar heel moeilijk stoppen met praten tijdens de les. Ze is werkelijk praatziek op sommige momenten. Op andere dagen is ze dan weer juist helemaal in zichzelf gekeerd en komt er geen woord uit. Dan is ze aan het tobben over haar thuissituatie.

Thuistaal: de schoolvoertaal.

Andere medische/mentale problemen: doet aan automutilatie.

Te laat komen: af en toe.

Schoolgerelateerde conflicten waarbij Aube betrokken was tot nu toe: er gaan geruchten de ronde dat Aube in haar onderarm zou hebben zitten kerven in het parkje bij de school. Maar Aube ontkent dit stellig. Door die ‘valse’ geruchten die zouden zijn verspreid door Zafina (die dit enkel heeft doorverteld uit bezorgdheid) is Aube heel erg kwaad geworden. Ze heeft staan brullen tegen Zafina in de polyvalente zaal, waarna Zafina’s zus die een klas lager zit, op haar beurt woest is geworden tegen Aube. Ze hebben zelfs aan elkaars haren getrokken.

Favoriete vakken: opvoedkunde

Emotionele rugzak: slachtoffer van huiselijk geweld. Ze is al meerdere malen weggelopen en woont nu bij een tante.

Scholingstype ouders: moeder: diploma middelbaar onderwijs vader: graduaat (HBO5/ Associate Degree)

Praktische moeilijkheden: woont voorlopig bij een tante waardoor ze niet al haar spullen bij zich heeft.

Favoriete vrijetijdsbestedingen: series kijken, rondhangen in de stad met Hope, verhalen schrijven.

Aube is stiekem verliefd op Felix maar ze zou nog liever in een zeeschildpad veranderen dan dat hij dat te weten kwam. Ze maakt toch geen enkele kans, denkt ze.

Aubes sterktes in een klasomgeving: is goed in het hertalen van de uitleg van de leerkracht voor leerlingen die iets niet begrepen hebben.

Economische rugzak: /

Leermoeilijkheden: geen.

Spijbelproblematiek: neen, integendeel. School is haar houvast.

Ergste kattenkwaad op school tot nu toe: het dak van het schoolgebouw betreden en daar liggen zonnebaden met Hope en Liv tot de conciërge – getipt door de overburen – haar en haar vriendinnen eraf is komen halen.

Aube trekt het meest op met Hope. Soms komt Alessandra er ook bij hangen, maar met haar voelt Aube zich eigenlijk niet op haar gemak. Ze doet altijd zo uit de hoogte.

Aube moet eerst haar demonen overwinnen voor ze ook maar kan nadenken over wat ze met haar toekomst wil.