Hope

Hope is net 18 geworden.

Uitdagingen betreffende deze leerling in een klasomgeving: Hope is – net als haar vriendin Aube – praatziek, tot ergernis van menig leerkracht.

Thuistaal: de schoolvoertaal + een andere taal met de vader

Andere medische/mentale problemen: neen.

Te laat komen: niet heel vaak.

Schoolgerelateerde conflicten waarbij Hope betrokken was tot nu toe: niets noemenswaardig.

Hope wil na het behalen van haar diploma naar Amerika gaan om daar Engels te gaan studeren als werkstudent. Ze heeft daar een oom wonen bij wie ze mag intrekken. Wel weet ze niet goed of ze dat wel kan maken ten opzichte van haar zieke vader.

Hopes favoriete vak: Engels.

Emotionele rugzak: Hopes vader lijdt aan een ongeneeslijke ziekte. Dit weegt uiteraard erg op het hele gezin.

Hoogste studie ouders: moeder: middelbaar onderwijs (voortgezet Onderwijs) niet afgemaakt, vader: Graduaat (HBO5/ Associate Degree)

Praktische moeilijkheden: zie economische rugzak.

Favoriete vrijetijdsbestedingen: skaten en lezen

Hope heeft de liefde afgezworen na haar eerste gebroken hart (door een kltzk die inmiddels is afgestudeerd en de school heeft verlaten). Hij heeft haar bedrogen met f*king gothic Vicky. Als het nu nog met iemand anders was, met iemand van wie ze het kon begrijpen.

Hopes sterktes in een klasomgeving: Hope begrijpt de leerstof met een half woord uitleg.

Economische rugzak: doordat haar vader al enige tijd niet uit werken kan door zijn ziekte, is de voorheen rooskleurige financiële situatie van het gezin nu toch wel erg versomberd.

Leermoeilijkheden: geen.

Spijbelproblematiek: sinds Hopes vader er erg aan toe is, komt ze vaak niet opdagen. Soms houdt ze dan effectief haar vader thuis gezelschap, dan weer wordt ze gespot in een of andere winkelketen in de stad.

Ergste kattenkwaad op school tot nu toe: het dak van het schoolgebouw betreden en daar liggen zonnebaden tot de conciërge – getipt door de overburen – haar en haar vriendinnen eraf is komen halen.

Hope trekt het liefst op met Aube maar ze kan eigenlijk met iedereen overweg. Bij groepswerken is ze overal inzetbaar.