Ro

Ro is 17.

Uitdagingen betreffende deze leerling in een klasomgeving: hem bij het lesgebeuren betrekken. Hij is eigenlijk altijd bezig met escapisme in de les: ofwel luistert hij – al dan niet – stiekem naar muziek, ofwel ziet hij clandestien op zijn gsm.

Thuistaal: de schoolvoertaal

Andere medische/mentale problemen: zie emotionele rugzak.

Te laat komen: af en toe.

Schoolgerelateerde conflicten waarbij Ro betrokken was tot nu toe: Hij is razend geworden op meneer Denesen, toen die in volle klas suggereerde dat zijn toenmalige vriend Chris omwille van zijn rolstoel niet mee zou kunnen gaan op eindejaarsreis. Meneer Denesen vond Ro’s reactie zo buiten proportie dat hij de leerlingenbegeleider er heeft bijgehaald.

Favoriete vakken: levensbeschouwing, dat is tenminste gegeven door een leerkracht die al eens kan lachen.

Emotionele rugzak: Ro heeft twee rijzige, potige broers. Ro heeft een hele poos geworsteld met hun geaardheid. Nu lijkt die wel goed in hun vel te zitten.

Hoogste studie ouders: Moeder: Graduaat (HBO5/ Associate Degree), Vader: Graduaat (HBO5/ Associate Degree))

Praktische moeilijkheden: / .

Favoriete vrijetijdsbestedingen: gamen, lezen, series kijken

Hij is enkele maanden samen geweest met Chris. Uiteindelijk is het toch niets geworden tussen hen. Toen Ro het uitmaakte, werd er geroddeld dat dat was omdat zo’n vriend in een rolstoel toch niet alles moest zijn. Maar dat had er niets mee te maken. Die roddel heeft Ro wel erg gekwetst.

Ro’s sterktes in een klasomgeving: wil niemand tot last zijn en slaagt daar – meestal – in. Af en toe kan hij echter erg heftig reageren. Vulkaan met erg weinig uitbarstingen, maar het risico is er altijd.

Economische rugzak: /

Leermoeilijkheden: dyslexie.

Spijbelproblematiek: neen

Ergste kattenkwaad op school tot nu toe: /

Ro trekt soms heel intenstief op met Aube en Vicky. Dan weer kan hij er dagen alleen bij lopen. Dat wisselt nogal.

Ro wil DJ worden.